free website creator download

La huerta de La Vanguardia 

Carrer Llull amb Carrer Llacuna
29 d’Octubre de 2017

En aquesta primera sessió d’obertura del projecte, proposem una jornada a l’hort ocupat de La Vanguardia. Aquest és el primer espai triat com a context de fermentació activa i disruptiva. L’hort de La Vanguardia no parcel·la la seva terra ni divideix formalment la seva collita. L’Hort de La Vanguardia no té forma legal o jurídica que la representi. L’Hort de la Vanguardia es reconeix com un espai actiu, transversal i en efervescència. L’Hort de la Vanguardia té un any de vida. L’Hort de la Vanguardia és l’avituallament, l’inici del cicle i activa el cercle d’intervencions del projecte.

A La Vanguardia els diumenges són dia de treball i trobada. El diumenge 29 s’hi suma la preparació de la Fiesta de los muertos que l’hort està organitzant conjuntament amb col·lectius mexicans per a la nit del 31 d’Octubre. Pensar la mort com a manifestació de la vida, final com a nou inici, fermentació en essència i procés.

Dedicarem el matí a compartir les dinàmiques de l’hort i sumar-nos a la preparació de l’altar i la festa mexicana. Cuinarem juntxs el dinar insitu amb la tecnologia i infraestructura que ens ofereix el lloc, tot elaborant un àpat a base de ferments, alguns ingredients de l’hort i mole per anar agafant gust a Mèxic. Després de dinar, farem un taller obert a tothom, per a compartir la preparació de la nuka, el ferment que hem triat per a vincular a aquest context, ja que ens ofereix la possibilitat de posar-hi els vegetals que recol·lectem, endinsar-los a la nuka i tenir-los fermentats en tan sols unes hores. Aquest taller està vinculat a la plataforma Low Tech Magazine i comptarà amb la presència de Kris de Decker i Adriana Parra, amb qui estem desenvolupant una investigació en relació a l’estalvi energètic i l’ús de la fermentació.

Són els microoganismes els que tindran l'última paraula

És la proposta de l’Associació Cultural Nyamnyam seleccionada com a projecte deslocalitzat a BcnProducció 17.
El projecte compta amb la col·laboració de Paula Gertel, l’Hort de la Vanguardia, Kris de Decker, Adriana Parra, Aaron Vantsinjan, la Tribu Sugurú, Jordi Mas, Festival Sâlmon<, Cruïlles, Anna Coromina, Aviv Kruglanski, Ramón Gabarrós, Els Ganglios, Lara Garcia Díaz i Rubén Ramos Nogueira.