Mobirise

La Tribu Sugurú

Plaça Margarida Xirgú
11 de Febrer de 2017

A partir de la instal·lació Air Pur presentada en festival Salmon ‘18, volem parlar sobre la relació entre criança i aire “lliure”. Per a fer-ho, ens volem centrar en les noves maneres d’organització al voltant de la criança compartida a la nostra ciutat i voltants, i obrir un espai per a compartir eines, inquietuds i coneixement.

Aquesta trobada és també la segona sessió del projecte Són els microorganismes els que tindran l’última paraula, al voltant del concepte de fermentació social. Pensar la criança i la transmissió com a espai de fermentació activa i disruptiva. Perquè com expliquen l’Aviv Kruglanski i la Vahida Ramujkic al fanzine Microcultures, l’aire és molt important durant la fermentació i també en els processos socials. L’espai, el temps i l’aire lliure, el plaer d’experimentar i jugar, estan considerats un luxe en la nostra societat; pensem que realment són elements essencials per a la creació d’idees i recursos que ens ajudin a afrontar els reptes socials que vivim avui en dia.

Proposem aquesta jornada a la plaça Margarida Xirgú del barri del Poblesec en el context del parc de Montjuic; un dels “aires lliures” més importants de la nostra ciutat, on es demana dins del pla d'equipaments del barri, una ludoteca medioambiental i de cocriança, un espai exterior d’accés lliure per infants i les seves famílies.

El diumenge 11 de Febrer a partir de les 12h, obrirem la jornada amb un taller intergeneracional sobre fermentació. Tot seguit cuinarem insitu un àpat que compartirem totxs juntxs. Després de dinar activarem la conversa al voltant dels temes de la jornada, per a compartir experiències des de contextos i punts de vista variats. Aquesta jornada està coorganitzada amb el grup de criança compartida La tribu Sugurú i en Jordi Mas.

Són els microoganismes els que tindran l'última paraula

És la proposta de l’Associació Cultural Nyamnyam seleccionada com a projecte deslocalitzat a BcnProducció 17.
El projecte compta amb la col·laboració de Paula Gertel, l’Hort de la Vanguardia, Kris de Decker, Adriana Parra, Aaron Vantsinjan, la Tribu Sugurú, Jordi Mas, Festival Sâlmon<, Cruïlles, Anna Coromina, Aviv Kruglanski, Ramón Gabarrós, Els Ganglios, Lara Garcia Díaz i Rubén Ramos Nogueira.